ID #1008

MIDI programmering på flere spor ad gangen - også i Pro Tools

Mit eget spørgsmål:
Hvordan sætter man kanaler i Pro Tools op sådan at man kan programmere på en midikanal og så sender den videre til et antal Instrumentkanaler eller Aux'er?

Jeg leder ikke efter ideen med at sætte Instrumentkanalerne record armed. Det er ikke det samme og midi'en skal spilles ind. Det er ren programmering jeg spørger til.

I Logic er det let nok lige at create et Monitorobjekt i environmentet, trække kabel fra midisporet til monitorobjektet og derfra videre til de channelstrips der skal modtage midi'en.

I PT ville det være superlet hvis man bare kunne outputte en midikanal til et midi-patchbay og vælge det modsvarende input på modtagerkanalerne, men sådan et patchbay er der vist ikke lige.

Så hvordan får jeg lige daisy-chainet flere samplere/plugins til at modtage samme midi fra et enkelt midispor?
Mit eget svar:
Nå, men jeg gik så lige i kødet på det og har fundet ud af at hvis man trykker CTRL ned når man vælger output på midisporet så kan man vælge flere modtagere ad gangen. Dvs. én ad gangen men således ende med flere modtagere.
Cool nok. Det var hvad jeg skulle bruge.

Skægt at det ikke lige står nogen steder jeg kunne finde. Nå, det kan være jeg ikke har set ordentligt efter.

Jeg vil ikke armere sporene fordi jeg vil ikke spille på dem. Og de skal ikke stå armerede mens jeg eventuelt skal spille keys ind til de programmerede trommer. Og armerer man sporene bliver alt optaget på alle spor og dermed samme regioner optaget mange gange og så bliver redigeringen et tidsspilde af et helvede.