ID #1011

At få bas og strotromme til at smelte sammen.

Jeg har ikke læst alle indlæg her, men jeg har lyttet versionen i ovenstående link og i mine ører har du valgt en stortromme som har sådan lidt "forsinket" bund. Først hugget og så kommer den oomphede bund bagefter. Det er jo noget bæ hvis du gerne vil have en karakteristisk bass line liggende klart sideløbende. Så skal bassen kæmpe mod den rytmiske figur der allerede er dannet af både stortrommens figur der spilles + dens egen rytmiske fornemmelse grundet dens karakter/konstruktion. Det bliver bestemt heller ikke lettere når den forsinkede bund ikke kommer rytmisk godt i forhold til tempoet.

I nogle tilfælde så arbejder man nærmest fra stortrommen og opefter og i de tilfælde dikterer stortrommen nærmest alt andet i mixet, men så skal man have erfaringen til at KUNNE den slags. Det vil sige at du når du hører stortrommen så ved du allerede hvordan du er begrænset i dit lydvalg i resten af produktionen og bruger dermed begrænsningen konstruktivt sådan at den begrænsning guider dig udenom en masse lydvalg (og melodilinjer) som ikke vil fungere i mixet.

Andre gange er det f.eks. netop en bassline/en baslyd der inspirerer til et nummer og så vælger man en stortromme som passer til.

Det er i en produktion ikke så vigtigt hvad du lige synes lyder fedt isoleret og så SKAL de elementer bare tvinges til at spille sammen i et mix, men mere at du forstår at vælge instrumenter der supplerer hinanden godt. Under tiden kan det alligevel give udfordringer hvor man synes bassen stjæler lidt fra stortrommen eller omvendt, og et hav af andre ting, og så kan man bruge de forskellige tricks som vi alle bruger, men de tricks er ikke måden at få ting til grundlæggende at fungere på. Det handler om arrangementet af "Hvem spiller hvordan på hvad og hvornår?".

Men uanset hvad du gør så bliver du nødt til at bakke lidt og lære én ting ad gangen. Din sumcompressor punmper på en kikset måde fordi du ikke helt ved hvad du drejer på og hvorfor og så er det jo noget skidt at bekymre sig om én del af et mix og så smadre det med en ærgerlig sumcomp som pladrer det hele sammen så du ikke har en chance for at orientere dig i mixet helt grundlæggende. Væk med ALT der kan pløre din opfattelse af bunden, og SÅ kan du arbejde med bunden.

Så kan der senere være behov for at korrigere en smule, men når du først har styr på arbejdet i bunden helt grundlæggende.

Tags: -

Relaterede indlæg:

Du kan ikke kommentere dette indlæg