ID #1017

Skal monitors spilles til?

Jeg har selv sendt et sæt splinternye Avantone monitors tilbage til leverandøren fordi de simpelthen lød for skidt hvorpå leverandøren sagde til mig: "Øv, så skulle jeg alligevel ha' sendt dig en demo-model som er spillet til."

Senere tjekkede jeg et andet sæt Avantones. De havde spillet i nogle måneder og de lød bestemt anderledes. Stadig ikke godt nok til at jeg ville have dem (synes faktisk de er ubrugelige), men alligevel ikke med de samme kedelige tendenser i samme kiksede grad som jeg hørte på de splinternye.

Omvendt har jeg hørt temmelig mange sæt både nye og brugte Genelec 1031'ere og jeg har ikke bemærket nævneværdig forskel på splinternye sæt og sæt brugt dagligt i årevis.

Mine egne monitors PMC AB-1 fik jeg som én splinterny og én demomodel. Jeg kunne/kan ikke høre forskel på dem overhovedet og jeg kan ikke huske en forskel på dem dengang og nu.

Uden at have mere belæg for mit gæt end ovenstående vil jeg tro at hvis det reelt har betydning så kan det måske have noget med de benyttede materialer at gøre hvor stor betydning det har. "Kvalitet" som måleenhed tror jeg ikke duer hér for dokumentationen der fulgte med mine PMC monitors, som jeg vist godt tør hævde er af høj kvalitet, siger:

100_1815.jpg

Jeg har også set et sted, men kan desværre ikke nu huske hvor, i dokumentationen til nogle monitors hvor producenten skriver at højttalerne er spillet til inden levering. Hvis det reelt er nødvendigt men mange producenter sørger for at det er sket inden de sender dem ud af fabrikken så er det jo heller ikke så underligt hvis ikke ret mange oplever en forskel.

Tags: -

Relaterede indlæg:

Du kan ikke kommentere dette indlæg