ID #1036

Exciter

De der bruger Logic kan finde en ganske brugbar Exciter under "Specialized".

F.eks. kan en exciter også være en god ven hvis man er nødsaget til at de-esse vokaler hårdt og man ikke har en superfed de-esser til rådighed. Hvis man får "amputeret" en vokal lidt på den måde så kan en exciter godt puste lidt tiltrængt liv tilbage i den. Ja, nogle gange kan den virkelig redde en vokal. Jeg får nogle gange mixfiler hvor vokalerne er lavet med lidt ærgerlige mics og i stedet for at mase med flere de-essere og eller båndcomps så bliver det overraskende godt ved at de-esse hårdt så alle problemer forsvinder og så kompensere med en exciter. Og igen fungerer Logics egen fint i mine ører.

Også på mix kan den fungere superfint uden at "lyde af exciter" sådan som vi kender det fra 80'er rockproduktioner. Dengang gik man efter den særlige sound af den excitede top, men det er jo lidt som Autotune som mange bare pikker løs på vokaler med men som godt kan bruges mere behersket og smagfuldt.

 

TIP:

Har du et lidt dunkelt mix hvor ingenting rigtig vil "shine" så prøv f.eks. at indstille din Exciter til 7500 Hz, Color 1, "Input" aktiv og hæld lidt på. Bare lige så du kan høre det begynder at åbne sig. Så hæld en passende smule fin top på med en eq. Nogle foretrækker high selving, andre bell curve, men fælles for dem er at hvor det typisk gøres med en ret bred Q så gør Q lidt smallere i denne situation så du ikke booster samme område som Exciteren alt for meget mere. Det er kombinationen der lligger lidt magi i hér.

Tags: -

Related entries:

You cannot comment on this entry