ID #1012

Analog vs. Digital

Ja, 50 µs svarer til at den kan lægge en 20 kHz tone ned i løbet af én hel cycle. Tilsvarende kan en 1176 lægge en 50 kHz tone ned i løbet af én hel cycle.

Men selvom det foregår hurtigere end den halve samplerate skulle kunne følge med til, så registreres det nu alligevel. Her et billede af 1176 og CLA76 med hurtigste attacktider:
(Kilden er en snare med et meget stejlt attack.)

Image

Du må gerne høre filerne også.

Jeg har gjort mit bedste for at matche dem lydmæssigt, men det der er weird og som er netop det fænomen som jeg oplevede dengang jeg testede for det første gang også, er at jeg synes at høre 1176 spille lidt mere "frit"...mere "åben".
Den oplevelse skyldes altså ikke kraftigere transienter men bedre lydende transienter. Igen er det jo subjektivt, men uanset vores forskellige smag så er der altså forskel i amplituden på transienterne.
http://dl.dropbox.com/u/1683654/1176.wav
http://dl.dropbox.com/u/1683654/CLA76.wav

Og det er, som jeg lagde op til, ikke bare en forskel mellem 1176 og dens software-pendanter. Nu er det jo fikst nok lige at sammenligne "samme" comp som hardware og software, men det er i mine ører en generel ting, som jeg skrev, at ved meget hurtige tider, altså ved tider hvor vi netop vil tæmme transienter så kan vi tage bedre fat med hardware hvor vi lader mere slippe igennem med softwaren. Eller rettere, jeg konkluderer at jeg gør, men jeg synes det er meget nærliggende at det for andre som oplever samme fænomen formentlig er det samme der gør sig gældende.

For lige at skære ind til benet så vil jeg godt kort skitsere min pointe med at sige at jeg tror at "man" har tendens til at indstille lidt langsommere tider med software end med hardware og som det kan ses på screenshottet så er det jo altså ikke meget der skal til for at få en synlig forskel. Hér en forskel på ca. 30 mikrosekunder og på de fleste comps lægger man sq ikke mærke til forskelle i den størrelse når man bare lytter, men lytter efter at man ikke får "lammet" signalet, og det vil i dette tilfælde sige at for at få samme opfattede transientrespons så er odds altså til stede for at man på øret indstiller en langsommere attacktid med softwaren end man ville gøre med hardwaren.

Og når du taler om det halve af samplefrekvensen så taler du jo netop også kun om ITB. Det Tor skrev om er jo et analogt mix med lavere transienter. Transienterne er altså allerede shapet og groomet inden de rammer den begrænsning....

Arh, klokken er halv fem søndag morgen og nu lukker min nørdehjerne altså ned..... Håber ikke jeg har fået skrevet noget volapyk... Jeg kan ikke lige overskue det sidste der mere.... Ellers må jeg lige samle op på det i morgen engang...

PS: Jeg vil lige sige at nu hentede jeg jo så demoen af CLA Classic compressors og så at den koster sq kun $500. Det synes jeg altså er pænt billigt!! Jeg vil lige tjekke LA-2 og 3 ud også. Niiice.
Og mine yndlings-waves-værktøjer R-Desesser, R-Vox og R-Axx kostter stadig kun $100, $100 og $75.... Det er virkelig fedt at man nu kan købe dem individuelt. Jeg havde aldrig købt dem i de bundles de var bundet til før.