ID #1046

Kedelig lyd på bas/guitar lige i lydkort eller mixer.

Du skal bruge en linedriver. Den temmelig kedelige "døve" lyd man får når man smider en bas i et line-in skyldes et impedans-mismatch. En linedriver retter op på dét og så får du en klar, sprød og fuld lyd ud af din bas. Efterfølgende kan du så eksperimentere med ampsimulering osv. i din DAW, men det vigtigste er absolut at du bruger en line driver.

Nogle lydkort har D.I. indgange og det er det samme som at bruge en line driver. Om de allesammen lyder lige lækkert er så en anden sag, men alt er bedre end ikke at bruge én.

Til bas er det ekstra lækkert at bruge en rør-linedriver og især én hvor røret/-ene kan mættes.

Gyratec G9 er den fedeste jeg har hørt. Manley Tube DI er også fed men man kan ikke variere mætningen af røret. Af transistor ting er Avalon U5 rigtig god kvalitet, og er kendt for at være "clean" som alt andet Avalon grej. TC Electronic laver en rigtig fed Booster/Linedriver-Distortion-pedal som lyder fedt til bas og dens eq giver den lidt Sadowski Pre sound, og dermed er det jo nærliggende lige at nævne netop Sadowski Preamp også selvfølgelig. TC pedalen findes vist kun prå brugtmarkedet nu.

Af linedriver/DI som jeg ikke har prøvet men som både på papiret og efter hvad jeg hører fra andre også bør udfylde rollen helt kan nævnes A-Design's RED DI.

Men der er bestemt andre og billigere ting på markedet og bare dét at du benytter én linedriver vil gøre en stor forskel for dig.